Pla de reobertura d’activitats: mesures previstes a partir del 23 de novembre

20 novembre, 2020

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dijous el pla de reobertura d’activitats a Catalunya, que es posarà en marxa dilluns que ve 23 de novembre.

El pla està dividit en quatre etapes i està previst que cadascuna d’elles es torni a avaluar cada 15 dies, de manera que això condicionarà la progressió de les mesures aplicades.

Mesures del primer tram d’obertura (23 novembre – 6 desembre)
________________________________________

Podran reobrir els següents locals a partir del 23 de novembre complint les següents condicions:

• Restauració, hostaleria i hotels: l’interior dels locals i les terrasses poden obrir entre les 6:00h i les 18:00h, i de 18:00h a 21:30h (en aquesta segona franja horària, només per a servir sopars). Dins de l’establiment ha d’haver-hi un 30% d’aforament garantint bona ventilació.

 S’haurà d’assegurar una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre taules o agrupacions de taules. També hi ha una limitació de 4 comensals per taula, excepte en grups bombolla (màxim 6 persones).

 • Cinemes, auditoris i sales de concert: reducció de l’aforament al 30% en espais tancats, amb cita prèvia i sense vestidores(excepte piscines). En espais a l’aire lliure, reducció de l’aforament 50% i control d’accés.
 • Instal·lacions esportives i piscines: reducció de l’aforament al 30% en espais tancats, amb cita prèvia i sense vestidores(excepte piscines). En espais a l’aire lliure, reducció de l’aforament 50% i control d’accés.
 • Comerços de menys de 800 metres quadrats: continuaran mantenint un 30% d’aforament.
 • Comerços de més de 800 metres quadrats: poden obrir aplicant un 30% de l’aforament sobre el total de la superfície de venda.
 • Centres comercials: continuaran tancats, excepte botigues de primera necessitat com a supermercats i botigues d’alimentació, farmàcies, ortopèdies, òptiques, centres veterinaris i equipaments culturals i esportius que es trobin dins. També podran obrir els locals tinguin accés directe des de la via pública, que hauran d’aplicar un aforament del 30%.
 • Establiments i locals que presten serveis amb contacte físic (estètiques i perruqueries): poden obrir amb sistema de cita prèvia individual i reforç de mesures de prevenció de contagis.

Altres mesures:

—————————————

 • Empreses: hauran de continuar promovent la mobilitat laboral a través del teletreball, i quan no sigui possible, implementar mesures de flexibilitat laboral. Queden suspesos congressos i fires.
 • Mobilitat: Reunions de màxim 6 persones (corresponent a una bombolla de convivència habitual). Es manté el confinament nocturn de 22:00ha 6:00hi el tancament perimetral a Catalunya.
  Us continuarem informant de les novetats que es produeixin en aquesta desescalada.

  Pots accedir al pla complet aquí: pla-reobertura-activitats-generalitat